Frågor 0
Manualer 0

Här hittar du allt som rör Universal Telecoms fakturering, från faktureringsalternativ till en guidning genom fakturans alla delar och fakturahistorik.

Fakturaguide
Autogiro

Med autogiro sker betalningen av fakturan automatiskt. Det enda som krävs är täckning på det konto som pengarna dras från. Beställ tjänsten via din internetbank eller genom att fylla i och skicka in autogiroblanketten.

För att kunna ansluta till autogiro måste innehavaren av abonnemanget hos Universal Telecom och innehavaren av bankkontot vara densamma.

Du vet att fakturan betalas via autogiro när det står "Tack för att du betalar med autogiro!" på fakturan. Du har flera olika val att kombinera autogirobetalningen med:

 • Pappersfaktura: Ett faktureringsalternativ med en fakturaavgift på 39 kr/faktura. Avgiften är en administrativ kostnad för hantering, papper och porto.
 • E-postfaktura: Du får din faktura levererad till din e-postadress, kostnad 25 kr/faktura.
 • E-faktura: Du slipper avgiften, och har tillgång till fakturan på din internetbank.
 • Faktura till Mina Sidor: Även detta är ett kostnadsfritt alternativ, du har tillgång till fakturan på ditt Mina Sidor konto.

Via Mina Sidor får du en god överblick över alla aktuella och betalda fakturor. Titta gärna igenom våra vanliga Frågor & svar om du har några frågor.

Autogiro online
Du kan enkelt ansöka om autogiro online och signera medgivandet med ditt Mobilt BankID genom att följa denna länk. Statusen på din ansökan kontrollerar du hos internetbanken.

Autogiroblankett
Skriv ut och fyll i blanketten nedan och skicka den till:
PAYEX SVERIGE AB
Svarspost
Kundnummer 120 084 400
SE-621 88 VISBY

Ladda ner autogiroblankett »

E-faktura

E-fakturan skickas till din internetbank, ser ut som en vanlig pappersfaktura och kan skrivas ut. Tjänsten är kostnadsfri.

ATT BESTÄLLA E-FAKTURA

Logga in på din internetbank och klicka dig vidare till avdelningen för beställning av E-faktura/Elektronisk faktura. Fyll i uppgifterna enligt bankens instruktioner och välj Universal som betalningsmottagare. Tänk på att det måste vara samma person som står för abonnemanget hos oss som är ansluten till internetbanken.

ATT BETALA MED E-FAKTURA

Logga in på din internetbank, öppna upp din faktura och klicka godkänn. Betalningsuppgifterna är redan ifyllda när fakturan kommer till din internetbank - inga mer krångliga OCR-, post- och bankgironummer alltså. Alla uppgifter är automatiskt ifyllda och din bank ser till att räkningen blir betald. Det är viktigt att du godkänner fakturan innan förfallodagen.

E-postfaktura

E-postfakturan skickas till din e-postadress och ser ut precis som en pappersfaktura. Du öppnar den med Adobe Reader och kan skriva ut den om du vill. Detta är också ett grönt fakturaval som kostar hälften så mycket (25 kronor) som pappersalternativet och är kostnadsfritt i kombination med autogiro.

BESTÄLL E-POSTFAKTURA

E-postfaktura beställer du enkelt via Mina Sidor eller genom att kontakta Kundservice.

Det kan hända att din faktura sorteras bort som skräppost. För att undvika det, lägg epostfaktura.payex.com i e-postklientens adresslista.

E-postfaktura beställer du enkelt via Mina Sidor eller genom att kontakta Kundservice. Tänk på: det kan hända att ditt e-postkonto sorterar bort Universal Telecomfakturan som skräppost. För att undvika det kan du lägga till vår avsändaradress: @epostfaktura.payex.com som en kontakt i ditt e-postkonto.

ATT BETALA MED E-POSTFAKTURA

Du betalar e-postfakturan på precis samma sätt som du betalar en pappersfaktura via autogiro, girobetalning eller internetbanken.

Det här kan du göra på Mina Sidor

 • Se fakturahistorik Ta del av digitala kopior av dina fakturor sedan sex månader tillbaka.
  Gå till Mina Sidor »
 • Betala fakturan online Betala fakturan med konto- eller kreditkort. Snabbt, enkelt och säkert.
  Gå till Mina Sidor »
 • Fakturakoll Vad har min faktura för OCR-nummer, förfallodatum och belopp? Kan jag ändra faktureringsalternativ och skjuta upp förfallodatum?
  Allt går att göra här »
Söktips: osv

Mina Sidor - på dina villkor

Ta kommandot över dina abonnemang, tjänster och utrustning - dygnet runt, 365 dagar om året

Saknar du användarkonto?
Skapa ett nu »